Pekka Rinteen paluu kaukaloihin - Totta vai tarua?!

Pekka Rinteen paluu kaukaloihin -  Totta vai tarua?!
Legendaarinen maalivahti Pekka Rinne lopetti uransa kevääseen 2021, mutta nyt paluuta kaukaloihin KalPa-paidassa on väläytelty puolitosissaan. Vieläkö Rinteellä riittäisi virtaa?

Rinne jälleen Predatorsin leivissä


Keväällä 2021 maalivahtihommista eläköitynyt Rinne ei suinkaan ole uransa jälkeen jäänyt toimettomaksi. Syyskuussa uutisoitiin Rinteen paluusta NHL-seuransa Nashville Predatorsin palvelukseen. Virallinen titteli oli alunperin New Alumni Advisor, eli suomalaisittain jonkinlainen erikoisavustaja. Vastuualueenaan Rinteellä on, yllätys yllätys, organisaation lupaavat nuoret maalivahdit.

Rinne sai alkuvuodesta myös historiallisen kunnian Predatorsilta, kun pitkäaikaisen ykkösveskarin paita jäädytettiin. Samalla Kempeleeltä maailmalle lähteneestä Rinteestä tuli kautta aikain ensimmäinen suomalaisvahti, jonka paita nostettiin NHL-hallin kattoon. Ainakaan Predatorsissa ei siten koskaan enää numeroa 35 käytetä.

Rinne on kesästä alkaen ollut virallisesti mukana myös Suomen Nuorten Leijonien U20-maajoukkueessa maalivahtivalmentajana, joten kalenteri on NHL:n ja maajoukkueen myötä täynnä ainakin vuodenvaihteessa Kanadassa pelattaviin U20 MM-kisoihin saakka.


Keltaisista keltaisiin, huhumylly jauhaa!


"Huhut" Rinteen mahdollisesta paluusta käynnistyivät elokuussa, kun Kalajoella pelattiin perinteinen Jussi Jokinen All Stars-hyväntekeväisyysottelu. Vedonlyöntisivusto NordicBetin sivuilla esitettävässä NHL Without A Map ohjelmassa haastateltu Rinne itse oli matsin päälle sitä mieltä, että koppi varmaankin vielä tarttuisi myös vakavammissa otteluissa.

NHLWAM-ohjelmassa Rinteelle tarjotaan osin kieli poskessa pelipaikaksi Kuopiota ja KalPa:a. Pohjoisen poikana ja Kärppien junioripolun läpikäyneenä ex-veskaria ei äkkiseltään sijoittaisi mielessään Kallaveden rannoille. Rinteen historiasta löytyy kuitenkin myös selkeä Kuopio-yhteys.

Vahva tekijä Rinteen Predators-varauksen taustalla oli aikanaan kuopiolainen Janne "Jarmon veli" Kekäläinen, joka toimii yhä seuran scouttina Euroopassa. Vahvasti KalPa-henkinen kykyjenetsijä iski silmänsä Rinteeseen vuosituhannen alkupuolella, kun isokokoinen maalivahti oli vielä melkoinen raakile. Lopulta Kekäläinen sai myytyä ideansa myös Nashville suuntaan ja Rinne varattiin kahdeksannella kierroksella Predatorsiin.Vaikka Kekäläisten veljekset Janne, Jarmo ja Jari vaikuttavatkin tätä nykyä enemmän rapakon takaisiin asioihin on myös KalPa edelleen lähellä jokaisen sydäntä. Myös suhde Rinteen kanssa on aina ollut lämmin ja tunteikas, joten ei ihme että KalPa nostettiin ensimmäisenä esiin mahdollista kohdetta puntaroidessa.

Rinnettä spekuloitiin NHL-uran päättymisen jälkeen ennen viime kauden alkua myös Kärppiin. Tarjolla olisi ollut nuorten maalivahtien tukena jonkinlainen isähahmon ja kakkosvahdin rooli. Rinne itse kuitenkin valitsi "välivuoden" ja pysytteli pääosin poissa jäältä.

Ikänsä ja kuntonsa puolesta Rinne pystyisi varmasti vielä pelaamaan jossain roolissa jopa liigakiekkoa. Kolmea starttia viikossa ei varmasti enää keho kestäisi, mutta huilivuoron antaminen ykkösmaalivahdille siellä täällä luonnistuisi taatusti. Kokonaan eri asia sitten on, kuinka paljon paloa miehellä itsellään moiseen rumbaan enää on. Koska Rinne ei ehdotusta kuitenkaan tyrmännyt, niin asialla voi ainakin ajatustasolla herkutella.

Lähdetiedot:
NordicBet (https://www.nordicbet.com/fi/blogi/c/nordicbet-studio/nhlwam/)
NHL.com (https://www.nhl.com/predators/news/back-in-nashville-pekka-rinne-acclimates-to-new-role-with-the-predators/c-335739528)