Onko vedoissasi voitollinen odotusarvo?

Onko vedoissasi voitollinen odotusarvo?
Vedonlyöjät hakevat aina vedoilleen parasta mahdollista tulosta. Liian harva pelaaja kuitenkaan tietää vetojensa todellista arvoa ja odotusarvoa. Nämä ovat sellaisia termejä, joita käsittelemme tässä tekstissä.

Vedon arvon laskeminen


Hyvin moni vedonlyöjä tietää seuraamistaan lajeista tai sarjoista paljon. Määrittääkseen pelaamansa vedon todellisen arvon, on pelaajan kuitenkin osattava tehdä todennäköisyysarvio kohteen lopputuloksesta eikä nojata vain lajituntemukseensa. Todennäköisyysarvion tekemiseen on monia eri tapoja ja se vaihtelee eri lajeissa. Kertoimet lasketaan aina todennäköisyyksistä, mutta pelaajan tulee tiedostaa aina, että edes vedonvälittäjät itse eivät pysty tekemään täydellisiä todennäköisyysarvioita.

Tämä mahdollistaa niinsanotut arvovedot, eli vedot joissa on sinulla etua tai arvoa vedonvälittäjään nähden. Yksinkertaistettuna vedossasi on arvoa kun itse laskemasi todennäköisyys on suurempi kuin kertoimesta laskettu todennäköisyys.

Miten tämä lasketaan?


Käytetään edun laskennan esimerkkinä jääkiekkokohdetta, jonka moneyline kertoimeksi saamme 2,20. Moneyline tarkoittaa sitä, että ottelun lopullinen lopputulos ratkaisee, vaikka ottelu menisi jatkoajalle tai rankkarikisaan saakka.

Oletetaan, että olet tehnyt todennäköisyysarvion ja olet päätynyt todennäköisyyteen 50% että Joukkue X voittaa ottelun lopulta, vaikka ottelu menisi rankkareille saakka. Kerroin tälle todennäköisyydelle voidaan laskea todennäköisyyden käänteislukuna.

Muutamme ensin prosentin desimaaliksi, eli 50% --> 0,5. Tämän jälkeen otamme desimaalista käänteisluvun, jonka mukaan saamme 50% todennäköisyydelle kertoimen 2.

Kerroin: 1/0,5 = 2

Vertaamme itse määrittämäämme kerrointa vedonvälittäjän tarjoamaan kertoimeen. Huomaamme, että oma todennäköisyysarviomme poikkeaa vedonvälittäjän arviosta ja siten myös kertoimesta. Saamme vedonvälittäjältä suuremman kertoimen mitä itse laskimme. Vedonvälittäjän arvioima todennäköisyys poikkeaa omasta n. 4,5%. Meidän etumme vedonvälittäjään nähden on siis tuo 4,5%. Voimme kääntää kertoimen takaisin todennäköisyysprosentiksi käänteisluvun avulla.

Joukkue X voittaa: kerroin 2,20
Todennäköisyys: 1 / 2,2 = 0,455 = 45,5%

Vedon voitollinen odotusarvo – mikä se on?


Jo aiemmasta huomataan, että vedossamme olisi arvoa. Voimme kuitenkin laskea odotusarvon ja määrittää, kuinka paljon voimme odottaa tuottoa tämänkaltaisista vedoista pitkässä juoksussa.

Odotusarvon kaava


Odotusarvon ja vedon tuottavuuden pystyt laskemaan käyttämällä kaavaa:

(Voiton todennäköisyys) x (nettovoittosumma per veto) – (häviön todennäköisyys) x (hävitty summa per veto)

Oletetaan, että löisimme edellämainittua vetoa 100€ panoksella ja lasketaan odotusarvo.

(0,5 x 120€) – (0,5 x 100€) = 10€

Huomaamme, että tulos on positiivinen ja se tarkoittaa että vedossa on meille voitollinen odotusarvo. Tämänkaltaisille vedoille voimme odottaa 10€ tuottoa jokaista panostamaamme 100€ kohti. Jos odotusarvon tulos on negatiivinen, ei veto ole pitkässä juoksussa kannattava.

Tärkeää on kuitenkin suhtautua vedonlyöntiin pitkän aikavälin näkövinkkelillä, jos tuotto on ensisijainen tavoite. Fakta on, että voitollistenkin odotusarvon omaavat vedot eivät aina kuitenkaan osu. Kukaan ei hallitse satunnaisuutta, tuuria ja kaikkia mahdollisia muuttujia mitä urheilussa voi tapahtua. Kuitenkin, kun positiivisen odotusarvon vetoja lyö tarpeeksi suuren sarjan, jää pelaaja voitolle pitkässä juoksussa.

Kierrätysvapaat ilmaisvedot lisäävät mahdollisuuksiasi


Lähes kaikki vedonlyöntisivustot tarjoavat pelaajilleen bonuksia ja muita etuja. Bonusten ylitse nousee kuitenkin kierrätysvapaat ilmaisvedot, kun puhutaan vetojen arvosta sekä pelaajalle koituvasta riskistä. Monesti vedonlyöntibonukset ovat myös hyviä pelikassan kasvattajia kärsivällisille ja systemaattisille vedonlyöjille, mutta pelaajan psykologia, kiirehtiminen ja malttamattomuus syö bonuksen käytöltä arvon ja realisoi riskin hyvin nopeasti.

Hyödynnä kierrätysvapaat ilmaisvedot


Nykyään sivustot tarjoavat pelaajille ilmaisvetoja, joissa ei ole lainkaan kierrätysvaatimusta. Tämä on pelaajalle riskin ja arvon kannalta paras vaihtoehto, sillä pelaamisen jälkeen potentiaalinen voitto on kotiutettavissa heti.

Usein ehtona ilmaisvedon saamiselle on tilin avaaminen sivustolle ja yhden vedon asettaminen. Esimerkiksi Royal Panda tarjoaa uusille pelaajille 20€ ilmaisvedon, kun lyöt 20€ vedon ensin minimikertoimella 2,0. Tarkastellaan ilmaisvedon mahdollisuuksia.

Tarjous pähkinänkuoressa - näin käytät ilmaisvedon:

  • Avaa ilmainen pelitili Royal Pandalle tästä >>
  • Valitse vedonlyöntibonus
  • Tee ensimmäinen talletuksesi
  • Lyö 20€ veto minimikertoimella 2.00
  • Saat 20€ arvoisen ilmaisvedon vedon ratkettua
  • Ilmaisvedossa ei kierrätysvaatimuksia
  • Ilmaisvedon käyttöön aikaa 90 vuorokautta

Jos mietitään, että käytät hyväksesi odotusarvon laskentaa vedoissasi, voit hyvinkin löytää strategiallesi sopivan vedon joka täyttää ilmaisvedon saamisen ehdot. Panoksesi on 20€ ja minimikerroin 2,0. Varmista laskennalla, että kerroin täsmää ja sisältää arvoa. Tämä on siis normaalilla strategiallasi lyöty veto, jonka löisit monessa tapauksessa muutenkin, nyt vain saat kaupan päälle 20€ vedon joka on sinulle ilmainen. Kokonaisriski vedoissasi pysyy täysin samana, kuin normaalistikin lyödessäsi arvoa sisältävän vähintään 2,0 kertoimen vedon. Hyötysi voi olla kuitenkin reilusti suurempi ilmaisen 20€ vedon ansiosta!

Hyödynnä myös muut ilmaisvedot


Arvostelu

Bonus

Kierrätys

Koodi

Pelaa

1.Lucky Casino25€ riskitön bonusEi kierrätystäEi bonuskoodiaPelaa nyt
2.Winning.io25€ riskitön vetoEi kierrätystä!RiskFreebetPelaa nyt
BluechipJopa 150€ ilmaisvetoinaEi kierrrätystä!Ei tarvitaPelaa nyt
XLBet5x20€ ilmaisvetoEi kierrätystä!Ei tarvitaPelaa nyt
5.Mozzart100%/100€ + 20€ ilmaisveto!4xEt tarvitse erillistä bonuskoodiaPelaa nyt
Betstro30€ ilmaisvetoEi kierrätystäEi tarvitsePelaa nyt
7.Galaksino25€ kierrätysvapaa ilmaisvetoEi kierrätystä!Ei tarvitaPelaa nyt
RedAxePlay10€ ilmaisveto1xEi tarvitaPelaa nyt
9.NetBetIlmaisveto 30€ asti!Ei kierrätystäEi bonuskoodiaPelaa nyt
10.TonyBet100% / 100€ ilmaisveto5x talletusEi tarvitaPelaa nyt
11.BetTarget10€ ilmaisveto1,5x (T)Ei tarvitaPelaa nyt
PriveWin10€ ilmaisveto1xEi tarvitaPelaa nyt
13.Bet Dukes10€ ilmaisveto1xEi bonuskoodiaPelaa nyt
21LuckyBet40€ ilmaisveto0xPelaa nyt
Vbet20€ ilmaisvetoEi kierrätystäEi bonuskoodiaPelaa nyt