NHL:n kesä 2023 - kuumimmat pelaajasiirrot

NHL:n kesä 2023 - kuumimmat pelaajasiirrot
NHL-kesä on sujunut pelaajasiirtojen osalta melko rauhallisesti, mutta isojakin liikkeitä on mahtunut mukaan. Tsekkaa VL.comin listaus kesän kuumimmista siirroista! (Kuva: Sipa USA/Alamy Live News)

Pelaajamarkkinoilla liikettä


Edellinen NHL-kausi loppui pelien osalta Vegas Golden Knightsin mestaruusjuhliin kesäkuun puolivälissä. Kesäkuun lopun uusien pelaajien varaustilaisuus, sekä heinäkuun alusta alkanut vapaiden agenttien markkina ovat kuitenkin tienneet kiireisiä aikoja ainakin joukkueitaan parantamaan pyrkiville GM:lle.

NHL:n kesä on sinänsä siirtojen suhteen ollut melko rauhallinen. Isojakin kaloja on kuitenkin liikkeellä ollut, joten on syytä ottaa katsaus kesän suurimpiin siirtoihin. Alta löydät listattuna merkittävimmät pelaajasiirrot sekä pari nopeaa nostoa suomalaispelaajien tilanteesta.

Erik Karlsson -> Pittsburgh Penguins


Kesän suurin siirtopommi saatiin viimeisimpänä, kun viime kauden sarjan parhaaksi puolustajaksi Norris Trophylla kruunattu Erik Karlsson siirtyi San Josesta Pittsburghiin. Kiekollinen puolustaja nostaa Penguinsin alakerran tasoa huomattavasti. 33-vuotias Karlsson sopii myös mainiosti Penguinsin menestysikkunaan ja unelmaan voittaa vielä yksi Stanley Cup Sidney Crosbyn johtaman laadukkaan, mutta ikääntyneen rungon kanssa.

Karlssonin jättisopimus tiesi sitä, että Penguinsin oli myös luovuttava usemmasta pelaajasta tehdäkseen tilaa palkkakaton alle. Maisemaa San Josen suuntaan vaihtoivat siirtorajalla Penguinsiin saapunut suomalaishyökkääjä Mikael Granlund sekä puolustaja Jan Rutta. Lisäksi Penguins lähetti maalivahti Casey DeSmithin sekä puolustaja Jeff Petryn kolmantena seurana treidissä mukana olleeseen Montreal Canadiensiin.


Pierre-Luc Dubois -> Los Angeles Kings


Winnipeg Jets ja Los Angeles Kings avasivat siirtomarkkinat ryminällä kesäkuun loppupuolella. Kaupan keskeisin palanen oli keskushyökkääjä Pierre Luc-Dubois, joka jätti Winnipegin preeriat taakseen ja siirtyi Kalifornian lämpöön. Hyvän kauden pelannut sentteri on opittu tuntemaan melko ailahtelevana tapauksena, mutta kanukkihyökkääjän taitoja ja monipuolisuutta ei kiistä kukaan.

Edellämainitut ominaisuudet näkyivät myös kovassa hinnassa. Kings lähetti kaupassa Jetsiin suomalaishyökkääjä Rasmus Kuparin, hyökkääjät Alex Iafallon, Gabriel Vilardin sekä kakkoskierroksen varausvuoron ensi vuoden draftiin. Dubois solmi välittömästi myös massiivisen 68 miljoonan dollarin ja peräti kahdeksan vuoden pituisen jatkodiilin.

Alex DeBrincat -> Detroit Red Wings


Parhaassa peli-iässä oleva Alex DeBrincat on kovan luokan vahvistus Detroit Red Wingsille. Parhaimmillaan yli 40 maalia kaudessa iskenyt "The Cat" jätti tehokkaina Chicagon kausinaan lähtemättömän muistijäljen varmasti myös verivihollinen Red Wingsin kannattajiin. Ottawa Senatorsissa nuorukainen viihtyi kuitenkin vain yhden kauden.

DeBrincatin arvosta kertoo myös vaihdossa Senatorsiin lähtenyt paketti; hyökkääjä Dominik Kubalik, puolustaja Donovan Sebrango sekä ykkös- ja neloskierroksen varaukset ensi kesän draftissa.


Tyler Bertuzzi, Max Domi, John Klingberg -> Toronto Maple Leafs


Kuumeisesti menestystä hakeva Toronto Maple Leafs nappasi heinäkuun alussa vapaiden agenttien markkinoilta kolme haluttua palasta. Isoin kala oli Tyler Bertuzzi, joka siirtyi viime kauden siirtorajalla pitkän Red Wings-pätkän jälkeen Bostoniin. Pitkää diiliä Leafs ei Bertuzzin kanssa saanut rakennettua, mutta ainakin ensi kaudella Toronto saa nauttia energisen kanukkilaiturin palveluksista.

Samaa pätee kahteen muuhunkin Leafsin kesähankintaan Max Domiin ja John Klingbergiin. Vuoden diileillä pestatut kokeneet pelaajat tuovat sitä leveyttä, mitä tässä ja nyt menestymään pyrkivä Maple Leafs on kipeästi tarvinnut.

Vladimir Tarasenko -> Ottawa Senators


Ottawa Senators haki vimmaisesti paikkaajaa DeBrincatille ja venäläishyökkääjä Vladimir Tarasenko voi olla juuri sitä, mitä lääkäri määrää. 31-vuotias laituri on takuuvarma top-6 hyökkääjä ja arvokas palanen myös ylivoimapeliin.

Tarasenko oli yksi kesän vapaiden agenttien markkinoiden kuumia nimiä ja useammankin seuran kiinnostuksen kohteena. Viime kaudella St. Louis Bluesin New York Rangersin nuttuun vaihtanut peluri allekirjoitti heinäkuun lopulla yhden vuoden ja viiden miljoonan taalan sopimuksen Senatorsin kanssa.


Bubbling under - suomalaisia liikkeellä


Myös suomalaispelaajia on edellämainittujen lisäksi ollut liikenteessä. Peruspakki Niko Mikkola teki heti siirtomarkkinoiden auettua kolmen vuoden ja 7.5 miljoonan dollarin pahvin Florida Panthersin kanssa.

Vielä paremmaksi pisti maalivahti Joonas Korpisalo, joka siirtyi Ottawa Senatorsiin viiden vuoden ja 20 miljoonan taalan diilillä. Viime kaudella maisemaa Columbuksesta Los Angelesiin vaihtanut Korpisalo on yksi niistä palasista, joiden avulla Senators hakee uutta nousua sarjan huipulle. Takana kirittää vanha tuttu Anton Forsberg.