Näin Real Madrid voi pudottaa PSG:n, ja Inter Milan Liverpoolin

Näin Real Madrid voi pudottaa PSG:n, ja Inter Milan Liverpoolin
Kuva: Getty Images

Real Madrid ja Inter Milan ovat Mestarien liigassa nyt altavastaajia. Real Madrid kohtaa kakkososassa kotonaan PSG:n ja Inter Milan Liverpoolin Anfieldilla.
Mestarien liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella jokunen Euroopan suurseura putoaa pois kisasta. Real Madrid on vaarassa, kun se hävisi PSG:lle Pariisissa 0-1. Italian mestari Inter Milan on myös pahassa paikassa, kun Liverpool johtaa otteluparia 2-0 ja edessä on matsi Anfieldilla. Kuinka Real Madrid voisi vielä kääntää otteluparin itselleen? Entä kuinka Inter Milan voisi yllättää Liverpoolin Anfieldilla?

Real Madrid hävisi PSG:lle avausottelun niukasti. Ainoa maali nähtiin yliajalla, kun Kylian Mbappe viimein yllätti Real-vahti Thibault Courtoisin.
Real Madrid ja PSG ovat kumpikin pelanneet kolme ottelua keskinäisen matsinsa jälkeen. PSG hävisi viime kierroksella Ranskan liigassa Nizzalle 0-1. Real Madrid taas pelasi viimeksi La Ligassa mainion ottelun ja löi Real Sociedadin 4-1.

Real Madrid on paremmassa vireessä, se on voittanut kolme vimeistä, kun PSG on hävinnyt kaksi viimeistä. Nizzaa vastaan PSG:n avauksessa pelasivat Neymar, Messi sekä Di Maria, silti maali jäi joukkueelta tekemättä.

Real Madrid oli viikonloppuna erinomainen


Real Madrid taas pieksi Real Sociedadin selvästi. Keskikentän Eduardo Camavinga nousi ottelussa esille. Voi kai sanoa, että vasta 19-vuotias Camavinga on Real Madridin keskikentän tulevaisuus. Hän pelaa PSG:tä vastaan Casemiron istuessa sivussa pelikiellossa.
Realin muutkin tähdet ovat juuri nyt parhaassa iskussa. Luka Modric oli viikonloppuna erinomainen, ja Toni Kroosin ilmeisesti kentällä nyt korvaava Valverde on ollut hyvä jo pitempään. Karim Benzemakin on ollut viime otteluissa oma itsensä, hän on tehnyt kolmessa viime matsissa kolme maalia ja antanut kolme maalisyöttöä.

Toinen tekijä, jossa Real Madrid voisi petrata, on ottelun taktiikka. Pariisissa Real Madrid lähti pelaamaan tasapeliä, eikä se ole joukkueelle ollenkaan luonnollista.
PSG:n vaarallisin pelaaja on ehdottomasti Kylian Mbappe. Hän on jo aivan eri tasolla kuin takavuosien supertähdet Leo Messi ja Neymar.

Avausottelussa Carvajal ei pysynyt Mbappen vauhdissa, kun apuja ei oikein tullut. Jos Valverde tulee avaukseen, niin hän olisi varmasti hyvä apu Mbappen puolustamiseen. Valverde voisi pysyä vauhdissa mukana.

Santiago Bernabeu on linnoitus


Kolmanneksi, Real Madridin puolesta puhuu kotikenttä. Santiago Bernabeun 60 000 fania on paikalla kauden tähänastisista otteluista suurimmassa. Carlo Ancelotti on kokenut ja kaiken voittanut manageri. PSG:n Mauricio Pochettino ei ole vielä voittanut oikein mitään suurta. PSG:n Ranskan liigan voittoa ei voi kummoisena saavutuksena pitää.Kun oikein asiaa pyörittelee, niin kolmella edellä kuvatulla tekijällä Real Madrid voisi vielä kääntää PSG-otteluparin omaksi voitokseen. Voisiko Inter Milanilla olla tiistai-iltana vielä mahdollisuuksia Liverpoolin Anfieldilla?

Ensinnäkin Inter Milanin pitäisi tehdä vähintään kaksi maalia. Liverpool on viimeksi päästänyt kaksi maalia tammikuun alussa Valioliigassa Chelsean Stamford Bridgellä. Inter Milan teki viime viikonloppuna Salernitanaa vastaan viisi maalia, mutta Anfield on hieman eri paikka. Rooman Olympiastadionilla Inter teki AS Romaa vastaan kolme maalia joulukuun alussa. Jotain samaa sen tarvitsisi tehdä nytkin. Tuossa ottelussa Inter teki kaikki maalinsa alle 40 minuutin. Alun kova rynnistys ja onnistumiset voisivat antaa vieraille mahdollisuuden.

Atletico Madrid näytti esimerkkiä


Jos Inter tekisikin kaksi tai kolme maalia, niin sen pitäisi myös sitten pitää Liverpool aisoissa. Liverpool ei ole tällä kaudella hävinnyt vielä kertaakaan Anfieldilla missään turnauksessa. Yhden maalittoman tasapelin se on pelannut. Liigacupissa se jäi 0-0 -tulokseen Arsenalin kanssa tammikuun puolivälissä.

Atletico Madridin antama esimerkki parin vuoden takaa näyttää, että kyllä Poolinkin voi yllättää. Tässä samaisessa Mestarien liigan vaiheessa Atletico voitti Anfieldilla 3-2 ja pudotti Liverpoolin jatkosta. Pool hallitsi tuota matsia, mutta oli tehoton. Laukaukset Liverpool voitti 26-7, mutta Atletico teki maalin jokaisella maalia kohti menneellä kudillaan. Jotain samaa Inter Milankin tarvitsisi.