Kyle Walker: Valioliiga on vaikeampi voittaa kuin Mestarien liiga

Kyle Walker: Valioliiga on vaikeampi voittaa kuin Mestarien liiga
Manchester Cityn puolustuksen Kyle Walker pitää Valioliigan voittamista kovempana juttuna kuin Mestarien liigan voittamista. Miksi City ei sitten koskaan ole voittanut UCL-pokaalia?
Kuva:PAUL ELLIS/AFP Getty Images
Mestarien liigan pudotuspelit alkavat taas. Manchester City on vetomarkkinoilla suurin mestarisuosikki, esimerkiksi Bet365:n kertoimissa Cityn finaalivoitosta saa kertoimeksi 3.75. Bayern Munchen on listan kakkonen kertoimella 4.50.
Manchester City ei ole kertaakaan voittanut Mestarien liigan mestaruutta, ja tämä jahtaa seuraa. Viime kaudella City oli jo lähellä, mutta finaalipäivänä Chelsea oli parempi joukkue. Valioliigan mestaruuksia abudhabilaisten sijoittajien rahoilla isottelevalla seuralla on viimeisen kymmenen vuoden ajalta viisi.


Cityn puolustuksen Kyle Walker kertoi talkSPORT:n haastattelussa, että joka vuosi seurassa puhutaan siitä, että nyt on voitettava Mestarien liiga.
Walker itse on sitä mieltä, että Premier League, eli Englannin Valioliigan voitto on vaikeampaa kuin Mestarien liigan voitto. Onko näin, vai onko se vain katkeruuden sävyttämää vähättelyä?
”Minun tuntumani on, että Valioliiga on erilainen, se on vaikeampi voittaa, kun pelataan 38 ottelua kauden mittaan. Mestarien liiga on 13 matsia, että pääsee finaaliin. Minä halua Valioliigan. Mestarien liiga on jotain, josta unelmoidaan, ja toivottavasti minä voin toteuttaa unelmani tänä vuonna”. Walker sanoi.`La Liga on ollut menestyneinNykyisellä nimellä UEFA:n seurajoukkueiden ykkösturnaus pelattiin ensimmäisen kerran kaudella 1992-93. Aikaisemmin nimi oli Eurooppa Cup.

Mestarien liigalla on ollut kevään 1993 jälkeen 29 mestaria. Minkä maan liiga on saanut eniten mestareita? Jos Valioliiga ei ole kärjessä, niin onko Walkerin lausahdukselle oikein mitään perusteita? Voiko Valioliiga olla kovempi kisa, jos Valioliigan joukkueet eivät ole erityisemmin pärjänneet Mestarien liigassa?

Ylivoimainen ykkönen UCL-mestarien kotimaan liigana on Espanjan La Liga. Espanjalaisseurat ovat vieneet Mestarien liigan 11 kertaa, ja näistä Real Madrid on voittanut seitsemän. Kakkonen listassa on sitten Englanti ja Valioliiga kuudella mestaruudella. Italia ja Serie A ovat saaneet viisi mestaruutta ja Saksan Bundesliigaan on mennyt neljä UCL-pokaalia. Yhdet voitot ovat ottaneet Ranskan, Hollannin ja Portugalin liigat. Hollannin Ajaxin mestaruus on suomalaisille tietenkin erityisen lämmin muisto. Jari Litmasen kanssa Suomi nousi yhden miehen ansiosta oikeaksi jalkapallomaaksi.