John McEnroe: Veteraanista Wilmbledonin yllättäjä

John McEnroe: Veteraanista Wilmbledonin yllättäjä
kuva: REUTERS/Toby Melville

Tennislegenda McEnroe uskoo, että veteraani Andy Murraylla on hyvät mahdollisuudet voittaa tämän vuoden Wimbledonin turnaus.
Voisiko kaksinkertainen Wimbledonin mestari, skotti Andy Murray olla tämän vuoden yllättäjä? Näin uskoo tennislegenda John McEnroe. McEnroe kommentoi Wimbledonin turnausta BBC:lle.
”Uskon, että Murraylla on mahdollisuudet. Jos hän on kunnossa, niin uskon, että hän on yksi mestariehdokkaista. En kyllä tiedä, onko hän täysin kunnossa”, McEnroe sanoi haastattelussa Wimbledonin alla.

McEnroe listaa Murrayn vahvuuksiksi sen, että tällä on rutkasti kokemusta ja taito pelata paremmin kuin melkein kukaan Wimbledonin nurmella. Murrayn liikkuminenkin on McEnroen mukaan parantunut viime aikoina.
”Joskus unohtuu, että Murray on pelannut jo 11 kertaa Grand Slam -turnauksen finaalissa, ja hän on voittanut niistä kolme. Murray oli aikoinaan maailman ykkönen, eli siis edellä näitä muita legendoja”, McEnroe sanoi.

Murraylla on metallia lantiossa


35-vuotias Murray alkaa jo olla aikamoinen kehäraakki, mutta ehkä hänestä voisi vielä yhden turnauksen verran löytyä. Murraylla on nykyään metallista tehty osa lantiossa ja kaikenlaista pientä ongelmaa siellä ja täällä. Viimeisin ongelma on ollut sitkeä vatsalihasvaiva.
Murray pelasi ennen Wimbledonia Stuttgartin turnauksen finaalissa, eikä hän tuon jälkeen pitkään pystynyt syöttämään täydellä voimalla. Queensin turnauksen Murray jätti kokonaan väliin.

Ivan Lendl on palannut Murrayn keikkavalmentajaksi, ja sitä McEnroe pitää hyvänä merkkinä.
”Näin Ivanin hiljattain. En usko, että hän olisi ryhtynyt tähän, jos hän ei uskoisi, että Andy voisi voittaa. Se antaa jonkinlaisen viestin. Toivon, että hän pystyisi siihen, se olisi hemmetin kova stoori”, McEnroe sanoi.

Duckworth jäi jalkoihin


Wimbledonin avauskierroksella Murray voitti australialaisen James Duckworthin 3-0. Matsi oli raporttien mukaan mainio. Duckworth voitti ensimmäisen erän 6-4, mutta Murray vei loput 6-3, 6-2, 6-4. Murray löi viimeisessä erässä yhden syötön yleisön viihdyttämiseksi alakautta.
”No hän vaihtoi vastaanottopaikkaa, siksi löin alakautta. Hän seisoi todella lähellä syötön vastaanotossa, ja siinä hänellä oli ykkössyötön kanssa vaikeuksia. Kun hän astui sitten pari metriä taaksepäin, niin syötin sitten alakautta.
Tosihommissakin Murray oli matsissa hyvä. Hän löi 35 voittopistettä ja vain 14 virhettä. Ottelun loppupuolella kentällä näkyi vanhaa Murrayta. Hän pisti Duckworthin juoksemaan, kiusoitteli ja testasi ennen kuin löi tappolöyönnin.

Duckworth-ottelun jälkeen Murray kertoi oppineensa hyväksymään sen, että hän ei ole enää sama pelaaja kuin silloin, kun hän viimeksi voitti Wimbledonissa vuonna 2016. Murray kyllä näyttää kentällä hyväkuntoiselta, coach Lendl on saanut tehtyä paljon. Stuttgartissa otetut voitot Stefanos Tsitsipasista ja Nick Kyrgiosista alleviivaavat tätä. Eikä vatsalihasvammakaan haitannut Wimbledonin avausmatsissa.

Seuraavalla kierroksella Murrayn vastus on toinen veteraani, 37-vuotias amerikkalainen syöttökone John Isner. Murray on vetomarkkinoilla selvä suosikki, kertoimet ovat skotille noin 1.40 – 2.90.