Leijonien NHL-vahvistukset - ovi edelleen raollaan kotikisoihin!

Leijonien NHL-vahvistukset - ovi edelleen raollaan kotikisoihin!
Suomi isännöi jääkiekon MM-kisoja toukokuussa. MM-jäillä nähdään lukuisia kovan luokan NHL-vahvistuksia, mutta mikä on Leijonien tilanne NHL-apujen suhteen? Lue ajankohtainen tilanne. (Kuva: GettyImages)
Tämän vuoden MM-kisoihin on tulossa kovan luokan NHL-apuja. Osallistumisensa ovat varmistaneet jo muun muassa USA:n Seth Jones, Kanadan Thomas Chabot, Saksan Tim Stützle ja Moritz Seider, Tshekin Jakub Vrana, Tomas Hertl ja Filip Hronek sekä Ruotsin Lucas Raymond ja Rasmus Dahlin. Tähtiloistoa on siis rapakon takaa tulossa kisoihin reilusti. Päivitämme jääkiekon MM 2022 joukkueet MM-kisasivullemme sitä mukaa, kun maat niitä julkaisevat.

Leijonat on tähän mennessä saanut mukaan viisi NHL:ssä kuluvalla kaudella esiintynyttä peluria, kun joukkueeseen ovat liittyneet Harri Säteri, Henri Jokiharju, Juho Lammikko, Joel Armia ja viimeisimpänä Mikael Granlund! Jokiharju joutuu kuitenkin joutuu jättämään kisat väliin koronatartunnan vuoksi.

Päävalmentaja Jukka Jalosella on edelleen ovi avoinna mahdollisille lisävahvistuksille, mutta nyt tilaa on enää aivan absoluuttisille huippupelaajille. Seuraamme tilannetta reaaliajassa ja päivitämme tätä artikkelia välittömästi, kun uutta tietoa uusista vahvistuksista ilmenee..Granlund kisoihin, paikkoja vielä auki!


Nashvillen tiputtua Coloradolle suoraan neljässä matsissa NHL:n pudotuspelien avauskierroksella, nousi välittömästi esiin mahdollisuus Granlundin mahdollisesta kisamatkasta. Keskiviikkona tähän saatiin myös vahvistus, kun "MG" läpäisi seuransa lääkärintarkastuksen ja ilmoitti saapumisestaan kisoihin. Granlund on Jaloselle hyvin tuttu pelaaja ja loistava vahvistus Leijonien keskikaistalle.


Eikä siinä vielä kaikki. Suomalaisittain myös Florida, Dallas ja Carolina ovat äärimmäisen kiinnostavia seuroja. Kaikkien kolmen joukkueen pudotuspelisarjat ovat hyvin tasaisia, eli jatkopaikka tai putoaminen on vain parin voiton/tappion päässä.

Floridan suomalaisista Aleksander Barkov ja Anton Lundell kelpaisivat Jaloselle koska tahansa, vaikka hieman myöhemminkin turnausta. Samaa voi sanoa Carolinan huippukaksikosta Sebastian Aho - Teuvo Teräväinen.

Ihan oma lukunsa on sitten Dallas Stars, jossa suomalaisia on ruuhkaksi asti. Miro Heiskanen ja Roope Hintz olisivat halutessaan automaattisesti kisoissa, mikäli Dallas sarjansa häviää. Riveistä löytyvät lisäksi Esa Lindell, Jani Hakanpää ja Joel Kiviranta, joista ainakin alakertaan olisi tarjolla äijämäisyyttä.

Muitakin potentiaalisia Leijonien kisapelaajia NHL:n pudotuspelien avauskierroksilla vielä esiintyy. New York Rangersin ja Pittsburgh Penguinsin ottelusarjassa vastakkain ovat Kaapo Kakko ja Kasperi Kapanen, joita kotikisat voisivat hyvinkin kiinnostaa. Edmontonin Jesse Puljujärvi puolestaan taistelee Edmontonin puolesta tiukassa sarjassa Los Angelesia vastaan.


Kaikkiin edellämainittuihin pelureihin liittyy toki vielä paljon kysymysmerkkejä. Ensin täytyy tippua pudotuspeleistä ja perään läpäistä seuran kauden lopettava lääkärintarkastus. Lisäksi pelaajan täytyy raskaan kauden ja ison pettymyksen päälle vielä löytää sisäinen tuli MM-kisoihin liittymiseen.

Jokiharjun johdolla täsmävahvistuksia


Yksi iso kysymys NHL-vahvistusten osalta on aina sopimustilanne. MM-kisoissa on nähty käytännössä lähes pelkästään pelaajia, joilla on sopimus myös seuraavalle kaudelle. Sopimuksettomille pelaajille arvokisat on perinteisesti koettu liian riskialttiiksi tapahtumiksi loukkaantumisvaaran vuoksi.

Ensimmäisenä jääkiekon MM 2022 kisoihin tulostaan kertoi Buffalon puolustaja Henri Jokiharju. Valitettavasti juuri ennen kisojen alkua tullut koronavirustartunta vesitti Jokiharjun lopullisen osallistumisen.Jokiharjun ohella jatkosopimuksen alaisista suomalaispelaajista maalivahti Harri Säteri, Montrealin Joel Armia sekä sopimukseton hyökkääjä Juho Lammikko liittyivät Leijonien leiriryhmään.

Tähän asti Leijonien NHL-avut noudattavat pitkälti samaa kaavaa, luotettavia ja peruslaadukkaita pelureita ilman varsinaista tähtiloistoa. Tämä sopii varmasti Jalosen pirtaan täydellisesti, onhan kultavalmentaja aina korostanut nimenomaan joukkueen laatua yksilöiden sijaan.

Katso kaikki matsit suorana!


Summa summarum, Leijonat saa mukaan erittäin mielenkiintoisia pelaajia myös NHL:stä. Myös muilla mailla rapakon takaista tähtiloistoa on käytettävissä ja kisoista onkin kokonaisuutena tulossa todella kovatasoiset. Näissä karkeloissa ei kannata jättää matseja katsomatta!

Jos et pääse paikan päälle mutta live jääkiekko kiinnostaa, ei hätää! Television puolella lähetyksistä vastaa MTV3-kanava, jossa on mahdollista katsoa kaikki Suomen matsit suorana ja ilmaiseksi. Muut ottelut puolestaan näytetään maksullisilla C More-kanavilla.

Kaikki ottelut näytetään suorana ja ilmaiseksi myös YouTubessa. Voit lukea lisää MM jääkiekko live stream artikkelistamme ja valita omat tapasi seurata vuoden kovinta kiekkotapahtumaa!