TOP 5 Eeppiset Leijonien MM-tapahtumat!

TOP 5 Eeppiset Leijonien MM-tapahtumat!
Ilmaveivi, Nurmisen mattokamppi, Koistisen sivumaali, Vehasen haamutorjunta ja Det Glider In. Siinä viisikko joka pääsi meidän TOP 5 Leijonien eeppisimpien hetkien joukkoon. Näitähän nyt olisi ollut korikaupalla lisääkin, ehkä teemme vielä jatko-osan? Mikä näistä on sinulle läheisin muisto Leijonista?
Jääkiekon MM-kisat 2021 tulevat jälleen tarjoamaan ikimuistoisia hetkiä ja hieman hassujakin sellaisia. Leijonien uran varrelle on mahtunut melkoisen paljon erilaisia kommelluksia ja muuten vaan kikkavitosia tai juttuja jotka muistetaan aina ja iankaiken. Jopa liiankin innokkaasti, Mikael Granlund on varmasti muutamaan kertaan jo ehtinyt ajattelemaan että pitikö se hemmetin ilmaveivi heittää, nyt mies saa joka haastattelussa vastata edelleen sitä koskeviin kysymyksiin. No hienohan se oli silloin, mutta ei sitä nyt välttämättä enää tarvitsisi näissä kisoissa koosteissa muistella?

Mitä ihanuuksia saamme näistä kisoista muistojen arkkuun, kun Jääkiekon MM-kisat 2021 ovat päätöksessään? Näitä hetkiähän on varmasti kymmeniä tai jopa satoja lisää, nämä laitetiin nyt tähän! Nauttikaapas!

TOP 5 eeppiset hetket MM-kisoissa!


  • Ville Koistinen ja verkot repee
  • Petri Vehanen ja haamukoppi
  • Pasi Nurminen ja kamppi
  • Mikael Granlund ja Ilmaveivi
  • Det Glider in – nevö föget ´95


Ville Koistinen ja verkot repee


En nyt tiedä millä laseilla siellä katonrajassa on tätä katseltu videotuomareiden osalta, mutta miten tämä maali voitiin hyväksyä? Onko Kale Kummola ollut selän takana ”valvomassa” että tuomio menee oikein, sen saamme ehkä kuulla joskus elämänkertakirjassa? Käsittämätön tuomio, joka toisinpäin mennessä olisi aiheuttanut yleislakon ja nootin johonkin suuntaan. Vastustajan valmentajana John Tortorella, joka valmensi vielä viime kaudella Jarmo Kekäläisen ja Patrik Laineen Columbus Blue Jacketsia. Tortorellalla lähtee kiuas lämpenemään aika nopeasti, Helo-hetivalmis on valmiina sihisemään. Ja tällä kertaa ihan aiheesta. Eeppistä.Petri Vehanen ja haamukoppi


Venäjä – Suomi, kahdella yhtä vastaan ja 2-0. Eikun hetkinen. Mertaranta julistaa jo Jevgeni "Geno" Malkinin maalintekijäksi mutta sitten se muuttuukin illllllllmiömäiseksi haamutorjunnaksi. Laskekaapa muuten näistäkin kisoista montako kertaa Mertaranta heittää pelissä sanan ”ilmiömäinen” ilmoille. Ei taida olla ihan yksi eikä kaksi. Mutta tähän se sopii kyllä, ilmiömäinen Vehasen torjunta, suorastaan eeppinen.Pasi Nurminen ja kamppi


Sieltä tulevat kohti maalilinjaa Petri Matikainen ja Pasi Nurminen. Matikainen tönäisee Nurmisen kumoon ja rangaistus on selvä asia. Videolta näkyy selvästi että Matikainen on syyllinen. Tai… ehkä tämä pidetään sen piikkiin että lentomatka oli pitkä ja matkalla nautitut gintonicit taisivat mennä molempiin jalkoihin. Portaiden verran Pasi skarppasi, mutta punaisella jalat lähtivät sitten alta kuin eräältäkin pelaajalta läpiajossa. Tämä jos mikä olisi ollut rankkarin paikka, taisi Pasi ottaa sitten tämänkin jälkeen ilon irti korkojen kera. No kaikki vähän joskus kompastelee. Ei kuitenkaan ehkä Leijonien kultajuhlissa ja suorassa lähetyksissä! Nevö föget!Mikael Granlund ja Ilmaveivi


Onko siitä jo 10 vuotta? Ja montako kertaa tätä on näytetty aina lätkälähetyksissä, vähintäänkin niissä MM-kisoissa? Juu, 10 vuotta. Onhan se aikansa eeppinen Legenda, mutta ehkä olisi jo laittaa tämä muisto sinne ylähyllylle vanhenemaan arvokkaasti? Parastahan tässä oli tietenkin Antero Mertarannan reaktiot koko juttuun, kyllä on matsin jälkeen jouduttu kalsareita vaihtelemaan yhdessä jos toisessa kotikatsomossa. Klipissa huikea, melkein eeppinen Antero Mertaranta ja taustalla Kaj Kunnas sekä Tony Söderholm. Oj då! Ja eikös kisat päättyneet Leijonien toiseen maailmanmestaruuteen?Det Glider in – nevö föget ´95


Det Glider In. Ensin ryöstetään naapureiden virallinen kisabiisi ja sitten ryöstetään vielä kulta naapurimaan nokan edestä ja vieläpä Globenissa. (nyk. Avicii Arena). Ja sen jälkeen pidetään pirskeet Tukholman keskustassa kultakypärissä jotka olivat Ruotsin pelureille tehdyt. Kaikkien aikojen eeppisimmät MM-kisat Suomelle ja se ensimmäinen kulta on aina se ensimmäinen. Missä sinä olit silloin kuin tämä kulta varmistui? Näistä klipeistä nousee kyllä aina karvat pystyyn, se on selvä!Jääkiekon MM-kisat 2021 – tuleeko lisää eeppisiä hetkiä?


Näiden mahtiklippien lisäksi Leijonista olisi varmasti muutama tusina lisää huimia hetkiä, Jutilan ”Eteenpäin” haastattelut ja Teppo Nummisen olympiahopea-vuodatus ja kaikki muut tunteisiin ja ranteisiin menevät hetket Leijonien otteiden jälkeen. Saapa nähdä tuleeko näitä eeppisiä hetkiä näissä kisoissa lisää? Nyt kun Suomi on ollut pari vuotta se hallitseva mestari ja viime vuonna ei edes pelattu, niin nyt ollaan taas jännän äärellä. Ja taatusti niiden eeppisten hetkien äärellä.

Haluatko kaikki MM-ottelut omaan kalenteriisi?Kansikuvan krediitit: (Photo by Pawel Andrachiewicz/PressFocus/MB Media/Getty Images)