Championship League avaa snookerkauden 2021-22!

Championship League avaa snookerkauden 2021-22!
Snookerin ammattilaiskausi 2021-22 starttaa sunnuntaina heinäkuun 18. päivä Championship Leaguen merkeissä. Katso vedonlyöntikertoimet, ohjelma, palkintorahat ja kaikki muu tarpeellinen tieto kauden ensimmäisestä ranking-turnauksesta! Kuvassa viime kauden mestari Kyren Wilson. (Kuva: VCG/VCG via Getty Images)

Kausi käyntiin Leicesterissä!


Snookerammattilaisten reilun parin kuukauden pituinen "kesäloma" päättyy heinäkuun loppupuolella tai viimeistään aivan elokuun alussa, kun ammattilaiskauden 2021-22 aloittava snookerin Championship League starttaa Leicesterin Morningside Arenalla. Alunperin jonkinlaisena "täytekilpailuina" ja vahvasti televisiointitarkoitukseen synnytetystä formaatista on tullut täysiverinen kilpailu, mistä kertoo myös sen tälle kaudelle saama ranking-arvo.

Vaikka ainakin kelien puolesta ollaan vielä vahvasti lomatunnelmissa, tarjolla on tasan yhtä arvokkaita ranking-pisteitä kuin vaikkapa talven suurturnauksissa UK Championshipissa tai The Mastersissa. Championship League pelataan aiemmilta kausilta tuttuun tapaan neljän pelaajan lohkoina ja jaettuna useammalle viikolle. Mukana on 128 peluria, jotka on jaettu 32 neljän pelaajan lohkoon.

Hallitsevana mestarina turnaukseen lähtee Englannin Kyren Wilson, joka on suorastaan dominoinut turnausta viime vuosina. Kaksi edellistä Championship Leagueta voittanut Wilson kuuluu luonnollisesti suosikkien joukkoon myös tällä kertaa.Championship League - turnauksen rakenne


Championship League pelataan hyvin erilaisella rakenteella, kuin normaalit snookerin ranking-turnaukset. Turnauksen ensimmäinen vaihe eli 32 alkulohkoa on jaettu kolmelle eri peliviikolle. Peliviikot ovat seuraavat:

18. - 23. heinäkuuta
26. - 30. heinäkuuta
2. - 6. elokuuta

Jokaisena pelipäivänä pelataan yksi neljän pelaajan lohko kahdella pöydällä. Kaikki pelaavat toisiaan vastaan kerran, joten kokonaisuudessaan yhteen pelipäivään mahtuu kaksitoista matsia. Lohkojen ykköset jatkavat turnausta.

32 lohkovoittajaa selviävät Championship Leaguen toiseen vaiheeseen, joka pelataan 9. - 12. elokuuta. Jälleen muodostetaan kahdeksan neljän pelaajan lohkoa, mutta tällä kertaa lohkoja pelataan kaksi per päivä. Lohkovoittajat selviävät jatkoon.

Kahdeksan lohkovoittajaa etenevät kolmanteen vaiheeseen, joka pelataan elokuun 13. päivä. Kaksi neljän pelaajan lohkoa pelataan läpi ja lohkojen voittajat pelaavat turnauksen lopuksi paras viidestä-finaaliin. Finaalin voittaja on myös koko Championship Leaguen mestari, jolla lohkeaa palkintorahojen lisäksi myös paikka arvostetussa Champion of Champions-turnauksessa.

Voit katsoa viime vuoden turnauksen parhaat lyönnit alta:Suosikit ja kertoimet


Kaikki ottelut ensimmäisestä vaiheesta kolmanteen pelataan finaalia lukuunottamatta todella nopealla formaatilla, paras neljästä. Tämä yhdistettynä kauden alkuun luo erinomaisen pohjan yllätyksille. Nuoret ja nälkäiset pelaajat tulevat yleensä todella kovaa porteista ulos, kun taas kaiken nähneiden konkarien vire on aina hieman isompi kysymysmerkki.

Kaikesta huolimatta etukäteen tämänkin turnauksen suosikkeja ovat snooker-vedonlyönnissä tutut nimet. Toissa kauden finalisti ja maailman ykköspelaaja Judd Trump on ykkössuosikki jokaisessa pelaamassaan turnauksessa, niin myös Championship Leaguessa. Myös etukäteen kuumimpia haastajia ovat tutut nimet. Ronnie O'Sullivan on aina mielenkiintoinen pelaaja, mutta mikä on mestarin vire tässä kohtaa vuotta?

Hallitseva kaksinkertainen mestari Kyren Wilson, konkari John Higgins ja MM-finalisti Shaun Murphy löytyvät listalta seuraavina. Ei siis mitään uutta auringon alla. Hallitseva snookerin maailmanmestari Mark Selby puolestaan jättää kauden avausturnauksen väliin.Championship League - televisiointi ja live stream


Saarivaltakunnassa Championship Leaguen televisiointioikeudet omistava Matchroom Sport ja suoratoistopalveluja tarjoava Nordic Entertainment Group tekivät keväällä pitkän jatkosopimuksen pohjoismaiden mediaoikeuksista. Näin ollen Championship Leagueta on mahdollisuus seurata lähivuodet NENT Groupin omistaman Viaplay suoratoistopalvelun kautta.Palkintorahat


Kokonaisuudessaan Championship Leaguen palkintopotti on tänä vuonna 328 000 puntaa. Potti jakautuu varsin tasaisesti matkan varrella. Voit katsoa tarkemman palkintorahajakauman alta.

1. Vaihe - Ensimmäisen vaiheen lohkovoittaja nappaa mukaansa £3000, kakkonen £2000 ja kolmonen £1000.

2. Vaihe - Toisen vaiheen lohkovoittaja kuittaa £4000, toiseksi tullut £3000, kolmonen £2000 ja neljäs £1000.

3. Vaihe - Kolmannen vaiheen lohkovoittaja saa £6000, kakkonen £4000, kolmas £2000 ja neljäs £1000.

Finaali - Finaalin voittaja kuittaa aiempien tienestien päälle vielä £20 000 pääpalkinnon, toiseksi tulleen osuus on £10 000.